Wij zijn christelijk, protestants. Voor ons betekent dat dat we in God geloven, en in Jezus als alle-grenzen-overschrijdend voorbeeld en de Geest als heilig vuur en frisse wind.
Veel protestantse kerken hebben een interessant en inspirerend activiteiten aanbod voor mensen die al wat langer in de kerk meelopen. Maar er zijn veel mensen die zich daar niet zo in thuis voelen, om uiteenlopende redenen. Voor hen is Zinterest.
Bij ons is geloof is niet iets dat ‘moet’, maar waar je zin in kunt hebben. Er zijn geen vaste regels of manieren. We zoeken met elkaar naar wat onze interesse wekt.
Geloof is ook voor iedereen anders. Als je verschillen benoemt en elkaar toch vasthoudt, dan wordt het spannend, zinderend spannend zelfs.
Bijna iedereen heeft een geloof: een traditionele religie, of een zelf samengesteld iets. We geloven allemaal wel ergens in: jezelf, de mens, het leven voor en/of na de dood, de liefde, God, Geest, Jezus…

Wij geloven in openheid. Je mag vertellen wat je raakt, wat voor jou belangrijk is, maar realiseer je altijd dat het ook anders kan en dat dat ook goed kan zijn.

We vinden het leuk om met elkaar te ontdekken hoe je met elkaar op een zinvolle manier kunt leven.

We geloven in vrijheid. We proberen van alles uit. We doen het soms anders-dan-anders en soms lopen we ook uitgesleten paden en herontdekken we hoe mooi die zijn. En soms mislukt het gewoon. Dan proberen we het volgende keer op een andere manier.

We zijn benieuwd waar jij in gelooft en wat jou in beweging zet.

Meer informatie of aanmelden? info@zinterest.nl

Help! (disclaimer)
We willen dus niemand ergens toe dwingen of bekeren. We willen ook niet dat je bij een bepaald geloof of bepaalde kerk gaat horen. Nu niet en ook later niet. Tenzij je dat zelf wilt natuurlijk. Wij halen onze inspiratie uit ons christelijk geloof. Daar weten we dus ook het meeste van. Maar als jouw interesse een andere kant op gaat, zoeken we gewoon met je mee.