Als kind ben ik opgegroeid in een gereformeerde kerk en als student heb ik overal en nergens mijn inspiratie gezocht: studentenpastoraat Amsterdam, Taizé, maar vooral in ons eigen vriendenclubje waar we tot diep in de nacht konden praten, weekenden weg gingen en voor elkaar klaarstonden als het nodig was.

Na mijn studie ging ik werken bij een uitgeverij. Maar dat geloof bleef trekken. Alleen kon ik het niet zo vinden in de kerk. Dan is het best bijzonder dat ik nu alsnog dominee ben geworden. Een dominee met een missie! Als dominee ben ik uiteraard veel bezig met geloven, in en buiten de kerk.

Ik houd van de oude verhalen uit de Bijbel. Die verhalen bevatten een eeuwenoude wijsheid, die ook nu nog actueel is. De verhalen kunnen ons nog altijd aanspreken. En ze vragen om ons antwoord, onze mening. Alleen op die manier kunnen ze in deze tijd relevant zijn.

En ik houd van mensen. Mensen leven hun leven zo goed mogelijk en gaan allemaal op hun eigen manier om met de mooie en moeilijke dingen die gebeuren in elk leven. Het lijkt mij geweldig dat mensen een plek hebben waar ze heen kunnen om over hun ervaringen te vertellen, om samen te delen en misschien ook wat inspiratie en diepgang te vinden.

Ik werk met veel liefde op zo’n plek: PKN De Dorsvloer is een levendige, veelkleurige kerkgemeenschap. Daar zien mensen naar elkaar om en delen ze inspiratie. Maar die plek past niet zomaar bij iedereen. Zeker mensen tussen de 20 en 40 voelen zich er niet altijd thuis. Daarom is er Zinterest: een beweging waar zij hun (wij onze) inspiratie kunnen vinden en met elkaar kunnen meeleven.

Ik hoop dat de activiteiten van Zinterest ruimte maken voor God, zodat we in elkaar iets van Gods licht kunnen zien.

En natuurlijk hoop ik dat Zinterest voor veel mensen iets biedt dat net zo goed voelt als dat vriendengroepje uit mijn studententijd dat ook nu nog af en toe bij elkaar komt.

En misschien ook nog leuk om te weten:
Ik ben 37 jaar, doe aan yoga, boxingbag, hardlopen en zingen en ik vorm met Marco, Wendy en Lucas, hond Juan en poes Juul een bijzonder gezin.

Je kan mij bereiken met marloes@zinterest.nl